Friday, May 29, 2009
















Ez a sorozat nem elsősorban a kirekesztésről fog szólni, inkább annak ábrázolásáról és a kapott vizuális információ feldolgozásáról az adott kontextusban.
Ez a kontextus többnyire országonként különböző, mégis egyöntetűen igaz, hogy az emberek nagy része ugyanazt a néhány csoportot nevezi meg, ha kirekesztettekről beszél. A szó eredeti jelentése így elveszik és egy nehezen megközelíthető problémává válik, melynek megoldásához egy emberként már kicsinek érezzük magunkat.
A fotókkal az is célom, hogy láthatóvá váljanak a hétköznapok, mikor mindannyian helyzetekbe kerülünk és döntünk valami mellett, valami ellenében, sokszor többnyire hirtelen összerakott (vizuális) benyomások alapján.

1 comment:

  1. ez erdekes, hogy azt mondod, hogy a kirekesztes szo jelentese elveszik, mert tulsagosan elidegenitve- eltavolitva erezzuk magunktol a kifejezest. szerintem ez kicsit csapda. marhogy pl. sokszor hallani, hogy az emberek azt mondjak, hogy inkabb szemet hunynak afelett, ha valami gazos helyzetben vannak es arra hivatkoznak, hogy en egyedul ugyse tudok semmit tenni, meg kulonben is ez a "hivatalos gyakorlat", stb.
    sztem ez csak egy ürügy arra, hogy ne kelljen szembenéznünk a problémáinkkal.
    pl. hogy szar a muveszetunk, nem kommunikal senkivel, nincs kozonsegunk, nem csinalunk mas muveszekkel, kreativ emberekkel izgalmas projekteket, stb. unjuk magunkat meg az eletunket.

    na varjal, ez csak egy kis monolog volt.
    amit mondani akartam, hogy peldaul amikor te exponalsz, akkor TE is valasztasz akozul, hogy ki van a fokuszban, ki mellette es ki van "kirekesztve". szoval maga a fotos is kirekeszt.

    nem tudom, lehet, hogy semmi ertelme annak amit mondok, csak azon gondolkozom, hogy hogyan lehetne fokuszalni a sok keped kozul arra, ami a projekted lenyege, azazhogy ki is van kirekesztve... azaltal, hogy jobban vilagossa tenni a kirekesztot is.
    tehat hogy vilagosabbak legyenek a szerpek.

    szerintem ha a trafoban most egy fokuszunk lesz magyarorszag, akkor a kirekesztes egy abszolút top téma.

    valaki mas is szoljon hozza, legyen szives!

    ReplyDelete